Global Dignity Boys -tapahtuma Viikin normaalikoululla 26.10.2016

globaldignity_logo_finland_primary

Global Dignity Girls & Boys ry järjestää keskiviikkona 26. lokakuuta 2016 Suomen ensimmäisen Global Dignity Boys -tapahtuman Helsingin yliopiston Viikin normaalikoululla. Tapahtuman tavoitteena on pyrkiä rohkaisemaan nuoria uskomaan siihen, että unelmat ovat saavutettavissa, kunhan niiden eteen on valmis tekemään lujasti töitä. Tapahtumassa on puhumassa maineikkaita ja inspiroivia puhujia, jotka käsittelevät erilaisia teemoja ja kertovat osallistujille rehellisiä ja rohkeita tarinoita siitä, kuinka he ovat saavuttaneet menestystä elämässään tai onnistuneet ratkomaan elämän eteen tuomia haasteita. Global Dignity Boys -tapahtuma on jatkoa viime vuonna järjestetylle Global Dignity Girls -tapahtumalle.

Aika ja paikka: keskiviikko 26.10.2016, Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulu klo 13.00–15.00 (Kevätkatu 2, 00790 Helsinki).

Tapahtumassa ovat mukana:

  • Toimittaja, kirjailija Jenni Pääskysaari
  • Kansanedustaja Jani Toivola
  • Juontaja ja valmentaja Pessi Peura
  • Treamer-mobiilisovelluksen perustaja Matias Mäkitalo
  • Katonrakentaja Ali Sadik Hussein
  • Fazerin tuotepäällikkö Antti Kuisma
  • Energiainsinööri Maadh Alsammarraie
  • Breakdance-tanssijat Emre Sevim ja Gurkan Tekin

Miksi Global Dignity Boys -tapahtumia tarvitaan Suomessa?
Nuorten poikien itsemurhaluvut ovat olleet hälyttäviä, samoin kuin heidän ongelmansa alkoholinkäytön suhteen – siitäkin huolimatta, että viimeksi mainitut ovat vähentyneet.   Suomen Onnettomuustutkintakeskuksen raportin mukaan mielenterveysongelmat ovat usein alaikäisten itsemurhien taustalla.  Nuorista pojista tuntuu vaikealta puhua murheistaan, ja vastoinkäymiset seurustelu- ja ihmissuhteissa vaikuttavat negatiivisesti heidän itseluottamukseensa. Myös kaikenlainen koulussa ja Internetissä tapahtuva kiusaaminen on vaikuttanut nuorten hyvinvointiin. Lisäksi 8.- ja 9.-luokkalaisilla teetetty kysely osoitti, että nuorilla on puutteita tunne- ja ihmissuhdetaidoissa. Nämä hankaloittavat ystävyyssuhteiden muodostamista ja lisäävät ahdistusta.

Global Dignity pyrkii luomaan yhteyden nuorten ja arvokkuuden tunteen välille. Kiinnitämme katseen nuorten tulevaisuuteen heille järjestetyissä tapahtumissa ja työpajoissa, joissa erilaiset roolimallit puhuvat itsetunnosta, itseluottamuksesta sekä negatiivisista stereotypioista. Kaikki huippupuhujat ovat mukana tapahtumassa ilman korvausta.

Global Dignity Boys sekä Global Dignity Girls -tapahtumat sekä järjestämämme työpajat ovat osa kansainvälisen Global Dignity -järjestön toimintaa. Global Dignity on vapaaehtoisvoimin rakennettu puolueeton ja voittoa tavoittelematon organisaatio, jonka tavoitteena on sekä yksilön että yhteiskunnallisen tason ihmisarvoisemman elämän edistäminen. Global Dignityn perusajatuksena on, että jokaisella ihmisellä tulisi olla oikeus kokea elävänsä arvokasta elämää. Järjestön perusti vuonna 2006 filosofi Pekka Himanen yhdessä ystäviensä John Hope Bryantin ja Norjan kruununprinssi Haakonin kanssa. Tällä hetkellä Global Dignity on edustettuna yli 80:ssa maassa ympäri maailmaa. Näissä maissa toiminta keskittyy kouluissa ja nuorten oppilaitoksissa vapaaehtoisvoimin järjestettäviin työpajoihin. Viime vuosina Global Dignity on järjestänyt myös Suomessa useita ilmaisia tapahtumia koululaisille.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.